Nieuwe zenders bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen

Canal Digitaal en TV Vlaanderen (beiden onderdeel van M7 Group) hebben de zenders Up Network en Film Europe toegevoegd aan hun aanbod.

Aanbod

Beide zenders zijn inmiddels al te bekijken voor abonnees die met een onafhankelijke ontvanger werken. Komende week zullen de zenders naar verwachting worden toegevoegd aan de standaardlijsten. Film Europe heeft sinds gisteren Nederlandstalige ondertiteling toegevoegd.

Up Network

Up Network is een op 14 april jl. gestart kanaal over de luchtvaart(industrie) die zich oorspronkelijk alleen richtte op de Tsjechische en Slowaakse markt via o.a. Skylink dat ook van M7 Group is. De zender zal naar verwachting ook Nederlandstalige ondertiteling beschikbaar stellen en is in handen van de tsjechische ondernemer Frantisek Borovsky.

Film Europe

Film Europe is een zender met alleen Europese films zonder reclame. Het Tsjechische bedrijf van deze zender koopt en co-produceert films, is actief in de VOD alsmede DVD-markt in met name Slowakije, Tsjechie, Hongarije en Polen. Film Europe is in handen van de Tsjechische ondernemer Ivan Hronec en programmeert thans circa 800 films op haar zender die in 2011 van start ging. Nu de zender ook in Nederland en Vlaanderen te zien is, is het het eerste kanaal dat louter Europese cinema biedt. Naast films zijn af en toe ook Europese documentaires te zien.