Nieuwjaarsdag bij de NOS: Nieuwjaarsconcert en skispringen

Het nieuwe jaar begint bij de NOS traditiegetrouw met het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en het skispringen uit Garmisch-Partenkirchen. De uitzending op nieuwjaarsdag begint om 11.15 uur op NPO 1 bij de NOS.

Nieuwjaarsconcert

Het traditionele nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker komt vanaf 11.15 uur rechtstreeks vanuit de Musikverein in het Oostenrijkse Wenen. Het orkest staat dit keer onder leiding van Gustavo Dudamel, de Venezolaanse chefdirigent van onder meer het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Met 35 jaar is hij de jongste dirigent van het Nieuwjaarsconcert uit de geschiedenis. Het commentaar bij het concert is in handen van Edwin Rutten. NPO 1 is ook te bekijken via Internet. Het concert wordt ook uitgezonden bij andere publieke Europese omroepen zoals de VRT, BBC en ARD/ZDF.

Skispringen op Nieuwjaarsdag

Traditiegetrouw wordt er daarna overgeschakeld naar het Duitse Garmisch-Partenkirchen voor het skispringen. Aldaar vindt de tweede wedstrijd van het vierschansentoernooi plaats. Dit evenement wordt al sinds jaar en dag rechtstreeks uitgezonden door de NOS. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer. De uitzending op NPO 1 begint rond 13.52 uur.

NK Marathon

De NOS doet op NPO 1 vanaf 16.15 uur verslag van het KPN NK Marathon. Eerst komen de vrouwen in actie in Heerenveen; vanaf half zes zijn de mannen aan de beurt. Jeroen Stomphorst presenteert de uitzending; het commentaar is van Herbert Dijkstra. De uitzending duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.