Nieuwsuur zeven dagen in de week

nederland2Met ingang van 2014 is de actualiteitenrubriek Nieuwsuur ook op de zondag te zien. Daarmee is het programma van NOS en NTR zeven dagen per week te bekijken.

De presentatie blijft in handen van Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys of Joost Karhof. Ook is er een nieuwe tafel, opgefriste leadermuziek en komen er speciale producties.

Netmanager Gijs van Beuzekom van Nederland 2 heeft zich sterk gemaakt voor Nieuwsuur op zondag: “Nederland 2 is het journalistieke net van de publieke omroep. Dat willen we graag nog verder versterken. Nieuwsuur bereikt van maandag tot en met zaterdag al een groot aantal mensen met duiding en achtergronden bij het nieuws. De NPO vindt het goed en belangrijk voor de continuïteit dat Nieuwsuur per januari 2014 zeven dagen in de week te zien is.”

Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur: “Nieuwsuur wordt breed gewaardeerd en ik vind het van groot belang dat we de kijker in het gehele weekend adequaat bedienen met achtergrondinformatie, in samenwerking met de collega’s van NOS Nieuws. Ook op zondag is er genoeg te doen: we kunnen vooruitkijken in de week, er zijn regelmatig verkiezingen in allerlei landen en er is, zoals ook nu op de zaterdag, ruimte voor bijvoorbeeld thema-uitzendingen. Daarbij willen we extra aandacht geven aan financieel-economische berichtgeving. Maar prioriteit blijft de duiding en analyse bij het dagelijkse nieuws.”