Nog geen duidelijkheid ondersteuning Chromecast door Amazon Prime Video

Het is nog niet duidelijk wanneer de streamingdienst Amazon Prime Video ondersteuning gaat bieden voor Google’s Chromecast. Dit apparaat is populair in Nederland omdat voor een kleine investering naar streamingdiensten als Netflix, Videoland en NPO Gemist kan worden gekeken op de televisie. Voorlopig is het niet mogelijk om Amazon Prime Video te bekijken via de Chromecast

Beschikbaarheid

Sinds donderdag 14 december is de streamingdienst van Amazon in meer dan 200 landen beschikbaar gekomen waaronder Nederland. Kijken naar de dienst kan via tablet, smartphone en diverse smart tv’s van de merken LG en Samsung. Kijken via de Chromecast behoort nog niet tot de mogelijkheden. Amazon kan ook niet aangeven wanneer deze ondersteuning wel wordt toegevoegd.

Apparaten

“Amazon Prime Video is momenteel beschikbaar op Fire tablets, Android telefoons en tablets, iPads, iPhones, populaire LG en Samsung Smart tv’s en online. Dit is natuurlijk nog maar het begin, het doel is om nieuwe apparaten te blijven toevoegen. Amazon heeft geen aankondiging over de precieze apparaten of termijn waarop dit gebeurt.”, aldus Stephanie de Ridder, woordvoerder van Amazon Prime Video in Nederland, tegenover deze website.

Playstation 4

Het is ook nog niet mogelijk om de streamingdienst te bekijken via Sony’s Playstation 4. In de Verenigde Staten is het wel mogelijk om via een app te kijken naar de dienst maar deze app is nog niet beschikbaar voor gebruikers in Nederland. “Ook voor de PS4 app zijn er geen aankondigingen over een precieze termijn voor Nederland.”, aldus De Ridder.

Amazon Original ‘Goliath’ ontbreekt in Nederlandse aanbod

Amazon Prime Video biedt een groot aantal series en films waaronder een aantal producties van Amazon zelf: Amazon Originals. Dit zijn series als The Man in the High Castle, Bosch, Red Oaks, Transparent, Mozart in the Jungle, Goliath en Hand of God. In het Nederlandse aanbod van de dienst ontbreekt echter de populaire serie ‘Goliath’ met onder andere de acteur Billy Bob Thornton.

Binnenkort toegevoegd

Amazon geeft aan dat de serie binnenkort alsnog wordt toegevoegd: “Het aanbod kan per land verschillen, met name vanwege de licentierechten, en het toevoegen van de Original series verschilt iets per land. Amazon is uiteraard continu bezig om de dienst en het aanbod voor de klanten te verbeteren, waaronder het toevoegen van nieuwe films en series. Goliath hoort daar in ieder geval bij, en zal op korte termijn beschikbaar komen in Nederland, Amazon heeft nog geen aankondiging voor de precieze datum hiervoor.”, aldus De Ridder.

The Grand Tour

Nederlanders met een abonnement op Amazon Prime Video kunnen vanaf nu wel kijken naar The Grand Tour. Het populaire autoprogramma met het oude presentatieteam van Top Gear is elke vrijdag met een nieuwe aflevering te zien. De vierde aflevering, die morgen, vrijdag 16 december, beschikbaar komt op de streamingdienst, is opgenomen in Rotterdam en heeft de titel “Moroccan Roll”.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.