Noord-Brabant: geld regionale omroep weer via provincie

De provincie Noord-Brabant wil dat het geld voor de regionale omroep weer door de provincie wordt beheerd. Een motie hiervoor is vrijdag ingediend aldus Omroep Brabant.

RPO

Het geld voor de regionale omroepen ging in 2014 van de provincie naar de landelijke overheid. Het was de bedoeling dat alle regionale omroepen zouden gaan samenwerken in de Regionale Publieke Omroep (RPO). Echter liepen de onderhandelingen hierover tussen de diverse regionale omroepen hierover eerder deze maand stuk. De bezuinigingen van 17 miljoen die per 1 januari moesten worden doorgevoerd blijven wel staan. Zonder de samenwerking moeten de omroepen dit zelf ophoesten.

“Bezuinigingen terugdraaien”

Diverse regionale omroepen hebben al forse bezuinigingsmaatregelen aangekondigd waarbij ook afscheid moet worden genomen van medewerkers. De provinciale partijen CDA, SP, PvdA, Groen Links, CU, D66, PvdD en Lokaal Brabant willen nu dat het geld voor Omroep Brabant weer via de provincie gaat lopen, in plaats van via de landelijke overheid. De partijen willen ook dat de provincie gaat praten met de Tweede Kamer zodat de bezuinigen op alle regionale omroepen worden teruggedraaid.

Omrop Fryslân: geen ontslagen

In tegenstelling tot regionale omroepen als NH (Noord-Holland) en RTV Utrecht voert Omrop Fryslân bezuinigingsmaatregelen door zonder dat hierbij ontslagen vallen. De omroep voor de provincie Friesland moet 1,4 miljoen euro bezuinigen en doet dit onder andere door te snijden in het freelancers bestand aldus de Leeuwarder Courant.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.