NOS-baas: samenwerking regiozenders in Nederlands CNN

nosJan de Jong, algemeen directeur van de NOS pleit voor een aparte zender die overdag wordt vrijgemaakt voor nieuwsuitzendingen van het NOS Journaal, sport, regionaal nieuws en evenementen.  “We kunnen een soort zender vrijmaken waarbij je probeert het CNN van Nederland te worden”, zei NOS-baas Jan de Jong in het BNR Nieuwsradio-programma Mediazaken.

“Als je de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek op peil wil houden en er wordt op lokaal en regionaal niveau geen goede journalistiek meer bedreven, dan kan je beter samenwerken. Niet op Nederland 2, maar een soort zender vrijmaken waarbij je probeert het CNN van Nederland te worden, met beperkte ambitie en budget die daarbij horen”, zegt Jan de Jong tegenover BNR Mediazaken.

De Jong: “Het is volstrekt helder dat deze bezuiniging grote gevolgen heeft voor het sport-aanbod. We kunnen niet twee grote voetbalcontracten als de Champions League en de Eredivisie overeind houden als deze prijs ongeveer gelijk blijft. We moeten de kwaliteit van de nieuwsvoorziening overeind houden, dus kijken we ook kritisch naar een groot voetbalcontract. Nieuwsvoorziening is het hart en de kern van welk publiek bestel dan ook.” (via BNR Nieuwsradio / Elke van Boxmeer)

Lees verder bij BNR Nieuwsradio