NOS besteedt ruim aandacht aan ‘De Europese Kampioenschappen’

De komende tien dagen worden er maar liefst zeven EK’s gehouden. De NOS besteedt de komende dagen ruim aandacht aan “De Europese Kampioenschappen”.

Zeven EK’s

Van 2 tot en met 12 augustus worden in Glasgow en Berlijn maar liefst zeven EK’s tegelijkertijd gehouden, onder de noemer De Europese Kampioenschappen. De NOS is er tien dagen bij, met rechtstreekse uitzendingen op televisie, radio en online.

Glasgow en Berlijn

Het Schotse Glasgow is van 2 tot en met 12 augustus het decor voor de EK’s zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen. De strijd om de Europese titels bij de atletiek vindt plaats in Berlijn. Dit nieuwe evenement wordt voortaan eens in de vier jaar gehouden.

Nederlandse toppers in actie

Nederland stuurt een sterk deelnemersveld naar de verschillende EK’s. Kanshebbers voor eremetaal zijn ongetwijfeld Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers. Bij het wielrennen neemt de kersverse Nederlands kampioen Mathieu van der Poel het op tegen grootheden als Peter Sagan en Greg van Avermaet. Ook tijdrijder Jos van Emden worden in Glasgow kansen toegedicht, net als de baanwielrenners en de BMX-coureurs.

Televisie en Internet

Op werkdagen is er de hele avond live sport te zien: van 17.30 – 19.30 uur op NPO 2, vervolgens tot 22.00 uur op NPO 3. In de weekenden doet de NOS ’s middags op NPO 1 rechtstreeks verslag van De Europese Kampioenschappen. Daarnaast is alles live te volgen via de website van de NOS.

Veel aandacht gaat uit naar de EK’s van het atletiek, zwemmen, turnen en baanwielrennen. De wedstrijden worden omlijst door deskundige analyses van onder meer Teun Mulder (baanwielrennen), Johan Kenkhuis (zwemmen) en Gregory Sedoc (atletiek).

Het volledige uitzendschema van de NOS vind je hier.