NOS Journaal, Nieuwsuur en NOS Jeugdjournaal samen in nieuw decor

Het NOS Journaal, Nieuwsuur (NOS/NTR) en het NOS Jeugdjournaal komen vanaf vandaag, 2 december, samen uit één decor.

Volledig rond

De opvallendste verandering is dat het nieuwe decor volledig rond is, waardoor het gemakkelijker is om de verschillende programma’s vanuit één decor uit te zenden. Kenmerkend zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nóg beter te vertellen.

Tijdbesparend

Bovendien is het nieuwe decor efficiënter en tijdbesparend, omdat de studio niet meer tussen de uitzendingen door omgebouwd hoeft te worden en er – anders dan voorheen – gewerkt wordt met een uniforme software en aansturing van de schermen. Het nieuwe decor onderstreept de nauwe samenwerking tussen de NOS en NTR bij Nieuwsuur en is ontworpen door FishEye Media Productions.

Beter weerscherm

In het nieuwe (ronde) decor kunnen de uitzendingen 360˚ in beeld gebracht worden. Het weerscherm van het NOS Journaal wordt behoorlijk breder; de weerpresentator kan ‘langs’ het weer van de week lopen.

Drie programma’s in dezelfde studio

Nieuwsuur, het nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR, houdt haar eigen gezicht, maar binnen het programma is duidelijk de nauwe samenwerking te zien met NOS Nieuws en NOS Sport. De formats van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur veranderen niet. Zo blijven de Nieuwsuur-anchors zitten aan een presentatiedesk en staan de presentatoren van het NOS Journaal tijdens Nieuwsuur als vertrouwd voor de schermen.

Vernieuwing

De decorvernieuwing is specifiek te zien bij de avonduitzendingen van het NOS Journaal (18.00 en 20.00 uur), het NOS Jeugdjournaal (18.45 uur) en Nieuwsuur (22.00 uur). De komende maanden wordt ook de (kleinere) studio van de overige NOS Journaal-uitzendingen aangepast aan de nieuwe vormgeving.

Hierbij gaat het om de studio’s waarvandaan de uitzendingen overdag komen (06.30 – 17.00 uur) en het late journaal rond middernacht. Deze verbouwingen zijn naar verwachting begin 2017 gereed.

Kijkje achter-de-schermen

Annechien Steenhuizen en Mariëlle Tweebeeke geven op 2 december om 14.50 uur een exclusief kijkje achter-de-schermen bij de repetities in het nieuwe decor via de Facebook-pagina van de NOS

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.