NPO 3 en NPO 101 kleuren roze in aanloop naar Amsterdam Gay Pride

NPO 3 en NPO 101 zenden de hele week roze programma’s uit tijdens de Amsterdam Gay Pride. De Gay Pride zelf vindt zaterdag 5 augustus plaats.

NPO 101

NPO 101 trapt de roze week zondag 30 juli af met Hij is een Zij (KRO-NCRV, dagelijks) waarin Jan Kooijman zeven jonge transgenders tijdens hun transitie volgt. De rest van de avond zijn onder andere Spuiten en Slikken (BNN) en de 3Doc: Genderbende (BNN) te zien. NPO 101 zendt ook dagelijks de Roze Wildernis (KRO-NCRV).

Over de grens

In Vrijen in vrijheid (NTR) begeleiden vijf bekende Nederlanders tijdens de Gay Pride mensen uit landen waar de liefde grenzen kent. In de documentaire Strijders voor de Liefde (NTR) gaat Sipke Jan Bousema op zoek gaat naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten. In de documentaire Een man weet niet wat hij mist (VPRO) gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul op zoek naar de grenzen van hun eigen seksualiteit.

NPO 3

NPO 3 start maandag 31 juli met 3Doc: Queer (BNN). Dinsdag 1 augustus worden gay stellen met kinderen gevolgd in 3Doc: Gay Babyboom (BNN). In de feel good comedy Chez Nous (2 augustus, NTR) probeert een vriendengroep hun stamcafé Chez Nous te redden. In Pride (3 augustus, VARA) besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen tijdens de Gay Pride in Londen om families van mijnwerkers te steunen. Er is één probleem: de Unie schaamt zich ervoor om hun steun te ontvangen.

Canal Parade

Op zaterdag 5 augustus kleuren de grachten van Amsterdam roze tijdens de wereldberoemde Canal Parade. Ook dit jaar doen Art Rooijakkers en Richard Groenendijk verslag van de imposante botenparade. De Canal Parade is te zien op NPO 3 om 23.15 uur en overdag via de livestream op de website van NPO 3 en op NPO 101.

NPO 101 is te zien in het digitale televisiepakket van Ziggo op kanaal 128 en via KPN Interactieve Televisie via kanaal 76 of via de livestream op NPO Start.

Sociale media: