NPO 3 in teken van vernieuwende programma’s in 3LAB-week

Tot en met vrijdag 14 augustus staat de publieke televisiezender NPO 3 elke avond in het teken van vernieuwende programma’s in de 3LAB-week.Onder de naam 3LAB krijgen jonge makers de kans om hun nieuwste programmaformats te testen.

Opvolger TV Lab

3LAB is de opvolger van het in 2009 gestarte TV Lab. Bij 3LAB worden het hele jaar door nieuwe programma’s gelanceerd. 3LAB richt zich zowel op online video als op tv.

Twaalf programma’s

In de 3LAB-week maken kijkers kennis met nieuwe programma-ideeën. 3LAB staat dit jaar bol van humoristische titels. Van een hilarische comedy op een middelbare school in het dagelijkse programma Rundfunk (KRO-NCRV) tot Tjeerd en Ewout, twee werkeloze jongens van achter in de twintig, in Minima (VPRO) en in Padoem Patsss (BNN) laten comedians onder leiding van Howard Komproe hun one-liner kunsten zien. NPO3 test deze editie twaalf programma’s uit op televisie waar het publiek een mening over mag vormen.

Green Room

In de Green Room bespreekt Jelte Sondij alle programma’s en kan het publiek via Twitter #3LAB en via de website van NPO 3 zijn mening laten horen. Op de website van 3LAB is alle informatie over de programma’s te vinden.

Meer dan week televisie

3LAB beperkt zich niet tot deze week van televisieprogramma’s op NPO 3. Op de website http://www.npo3lab.nl/ zijn het hele jaar door vernieuwende video’s bekijken gemaakt door talentvolle jongeren. Van webseries tot videoclips en van documentaires tot animatie. Alles is mogelijk bij 3LAB. Jonge makers met goede programma-ideeën kunnen zich bij 3LAB aanmelden. Vanaf 4 oktober zijn elke zondag rond 23.30 uur de beste programma’s van 3LAB te zien op NPO3.

Overzicht van programma’s tijdens 3LAB-week: http://www.npo.nl/npo3/3lab-week-op-npo-3

Youtube-film 3LAB:

 

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.