NPO Best brengt eerbetoon aan Sandra Reemer

Naar aanleiding van het overlijden van Sandra Reemer brengt het themakanaal NPO Best vandaag, zaterdag 10 juni, een eerbetoon aan de zangeres en tv-presentatrice.

Zangeres

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Ze werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres. Ook stond zij in 1983 op het podium als achtergrondzangeres voor Bernadette. Als solozangeres deed zij in 1972,1976 en 1979 mee aan het Eurovisie Songfestival.

Presentatrice

Als presentatrice boekte zij succes met programma’s als Showmasters, de Show van de Maand en Wedden Dat? Van 2000 tot 2005 werkte Reemer met Marga Bult en Sjoukje Smit samen als The Dutch Divas. Met het nummer From New York to L.A. bereikte het trio de Mega Top 100. Tot 2015 hield ze zich bezig met de Sandra Reemer Foundation, waarmee ze kinderen in ontwikkelingslanden steunde om scholing te krijgen. Reemer overleed dinsdag op 66 jarige leeftijd aan de gevolgen
van borstkanker.

NPO Best

NPO Best besteedt vanavond uitgebreid aandacht aan Sandra Reemer in een speciaal eerbetoon. De avond begint om 20.00 uur met een niet eerder uitgezonden special over haar muzikale carrière. Daarna volgt een terugblik op Reemers grote tv-hit Showmasters met Lills Macintosch en Jan Rietman. Hierna volgt een samenvatting van haar onlangs gemaakte reis naar Indonesië in het programma Gouden Jaren.

Televisie

NPO Best is voor iedereen te ontvangen in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311). De zender is ook te bekijken via Internet.. De special is daarna zondagochtend om 8.00 uur te zien op NPO1. De uitzending van AVROTROS sluit aan op een aantal programma’s van omroep Max waar doorgaans veel ouderen naar kijken.

Sociale media: