NPO: Digitaal themakanaal NPO 3 extra stopt uitzendingen

Vanaf dinsdag 25 december stopt het digitale themakanaal NPO 3 extra haar uitzendingen. Dit heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend gemaakt. De content van deze televisiezender verhuist naar de website van NPO 3.

Eigen kanaal

Door het stopzetten van de uitzendingen van NPO 3 extra krijgen NPO 1 extra en NPO Zappelin hun eigen televisiekanaal. Op dit moment delen deze twee netten een kanaal.

NPO 1 extra

NPO 1 extra brengt hoogtepunten van de NPO met een accent op drama, films en series. NPO Zappelin extra (nu nog NPO ZappXtra) is speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders; met veilige content en zonder reclame. Deze zender is te zien bij onder andere KPN op kanaal 58 en Ziggo op kanaal 311.

NPO 3 extra

NPO 1 extra verhuist naar het kanaal waar nu NPO 3 extra nog te zien is (KPN: 76 / Ziggo: 128). De nieuwe 24-uursindeling trapt af met de uitzending van de Top 2000 van NPO Radio 2. NPO Zappelin extra blijft vanaf 25 december uitzenden op hetzelfde kanaal waarop het nu ook te zien is.

De programmering van NPO 3 extra is straks terug te vinden op NPO3.nl. De extra kanalen NPO 2 extra, NPO Nieuws en NPO Politiek blijven onveranderd.