NPO in Concert: elke dag livemuziek op tv op NPO 2 extra

Vanaf woensdag 8 april zendt de kunst- en cultuurzender NPO 2 extra dagelijks vanaf 20.30 uur livemuziek uit.

Concertzaal in de huiskamer

Daarmee brengt de themazender in deze thuisblijf-tijd de concertzaal naar de huiskamer. Van Mahler tot Metallica, van De Staat tot Sjostakovitsj en van Bach tot Bowie, elke avond om half negen een concertregistratie op NPO 2 extra.

Queen, David Bowie en meer

De komende weken treden internationale topartiesten als Queen, David Bowie, The Rolling Stones, Radiohead, Anne Sophie Mutter en Miles Davis op in de concertzaal van NPO 2 extra. Uiteraard betreden ook vaderlandse grootheden als De Staat, Typhoon, Benjamin Herman en Colin Benders het podium.

Klassieke muziek

Op maandag en dinsdag wordt de zaal gevuld met klassieke muziek van onder andere Bach, Mahler, Chopin en Beethoven, uitgevoerd door vooraanstaande musici als Lang Lang, Vladimir Horowitz en Leonard Bernstein.

Op woensdag en zondag klinkt er jazz, met North Sea Jazz-concerten van Ray Charles tot Janelle Monae en van Ella Fitzgerald tot Dr. John. Donderdag, vrijdag en zaterdag staan gereserveerd voor popconcerten.

Bill Withers

Op woensdag 8 april wordt afgetrapt met een muzikaal eerbetoon aan de vorige week overleden Bill Withers: een concert van de Amerikaanse zanger Jose James samen met het 42-koppige Noordpool Orkest met uitsluitend liedjes uit het oeuvre van Bill Withers, opgenomen tijdens North Sea Jazz 2019.

Kijken

NPO 2 extra brengt non-stop kunst & cultuur, documentaires, literatuur, film, muziek, theater en dans. NPO 2 extra is te zien op kanaal 88 (KPN/XS4all/Telfort) of kanaal 222 (Ziggo). De zender kan onderdeel uitmaken van een aanvullend pluspakket. Voor alle kanaalnummers zie de website van de NPO.

Online kijken kan voor iedereen via deze website.

Aanbod

Een greep uit het aanbod van NPO in Concert:

  • Bill Withers – Woensdag 8 april
  • De Staat: Lowlands Festival (2019) – Donderdag 9 april
  • Matthäus-Passion / Reinbert de Leeuw (2016) – Maandag 13 april
  • David Bowie: Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1973) – Zondag 19 april
  • N.E.R.D.: Pinkpop (2004) – Donderdag 23 april
  • James Brown: North Sea Jazz (1981) – Zondag 26 april
  • ABBA: live at Wembley Arena (1979) – Vrijdag 1 mei
  • Miles Davis: North Sea Jazz (1985) – Zondag 3 mei
  • Horowitz in Moscow (1986) – Maandag 4 mei