NTR zendt jubileumconcert Golden Earring in Ziggo Dome uit

Vanavond, woensdag 30 december zendt de NTR een compilatie van het jubileumconcert van Golden Earring in Ziggo Dome uit. De legendarische Nederlandse rockband vierde op 12 december zijn vijftigjarige jubileum in deze concertzaal. Tijdens hun ‘Five Zero’ show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock & roll de revue met wereldhits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles.

Haagse buurjongens

Golden Earring wordt begin jaren zestig opgericht door de Haagse buurjongens Rinus Gerritsen (bas/toetsen) en George Kooymans (gitaar/zang). Als Barry Hay (zang/gitaar) en Cesar Zuiderwijk (drums) zich eind jaren zestig bij hen voegen, is de klassieke line-up van de band compleet. Al snel maakt Golden Earring internationaal furore. Met Radar Love en Twilight Zone breekt de band wereldwijd door. In eigen land gelden de Haagse vrienden als de meest succesvolle band ooit, met maar liefst zestig hits op zak.

50 jaar

Wat in al die vijftig jaar Golden Earring onveranderd is gebleven, zijn hun liveshows en de rauwe energie die de mannen op de bühne ontketenen. Het vuur en de passie van de bandleden laait nog even hevig op als altijd. In de uitverkochte Ziggo Dome was een groot feest van bijna drie uur. De NTR zendt een 70 minuten durende compilatie van de hoogtepunten uit, met onder anderen (onder voorbehoud) de hits Back Home, Another 45 Miles en Radar Love.

Het concert is vanavond, woensdag 30 december, vanaf 22.45 uur te zien bij de NTR op NPO 2.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.