Omroep Rijswijk leerbedrijf School voor de Journalistiek

lokaleomroepDe publieke lokale omroep van Rijswijk, Omroep Rijswijk, is een samenwerking aangegaan met de School voor Journalistiek.   “De omroep wordt een officieel erkend leerbedrijf waar studenten dagelijks nieuwsprogramma’s kunnen maken en presentatie- en nieuwscursussen kunnen volgen, gegeven door professionals uit Hilversum die ook betrokken zijn bij Omroep Rijswijk” zegt station manager Joey Koeijvoets. “De lokale omroep is de ideale plek voor jonge studenten journalistiek om praktijkervaring op te doen, zeker wanneer ze veel ruimte krijgen om zich te ontwikkelen”, vervolgt hij.

Samenwerking met Feel Good Radio
Een maand geleden maakte Omroep Rijswijk bekend samen te gaan werken met Feel Good Radio, de lokale omroep van buurgemeente Pijnacker-Nootdorp. Ze heeft de intentie om op termijn een streekomroep te worden in navolging van de wensen die de OLON, de Organisatie voor Lokale Omroepen Nederland om per lokale omroep een verzorgingsgebied te bedienen van minimaal 100.000 mensen. De redacties van beide omroepen zijn al samengevoegd en op de radio worden elk half uur lokale nieuwsupdates uitgezonden. Online is gestart met een nieuwsplatform met dagelijks nieuwsupdates en evenementen uit de stad. “Als erkend leerbedrijf tonen wij onze grote betrokkenheid bij de branche en laten we zien dat kwaliteit belangrijk is en dat wij investeren in de toekomst van jongeren door stageplaatsen aan te bieden,” aldus Omroep Rijswijk voorzitter Robert Heijdemann.

Digitale distributie
Omroep Rijswijk wil binnenkort ook een start maken met het digitaal aanbieden van het radio- en televisiekanaal bij kabelaar Ziggo. “Uit onderzoek blijkt dat minder dan 5 procent van de mensen nog analoog televisie kijken en radio luisteren. Om de Rijswijkers optimaal te kunnen bedienen met alle media die we in ons nieuwsplatform hebben, gaan we zeer binnenkort op kanaal 44 van Ziggo uitzenden!”, aldus Joey Koeijvoets