Online radiozender Werken.FM failliet verklaard

De online radiozender Werken.FM uit Sassenheim is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Dit bericht de regionale omroep Omroep West. De verwachting is dat de acht medewerkers van de radiozender worden ontslagen.

In 2011 opgericht

Het station werd in 2011 opgericht en leek redelijk succesvol. In 2013 zouden er nog 400.000 tot 500.000 luisteraars per maand hebben afgestemd op het radiostation voor werklozen. De radiozender probeerde met haar uitzendingen werkgevers en werkzoekenden aan elkaar te koppelen.

Oorzaak faillissement  onduidelijk

De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk. ‘Die wordt nog onderzocht, het faillissement is pas gisteren uitgesproken’, aldus een medewerker van de curator. Oprichter Martijn Smit wil er tegenover Omroep West weinig over kwijt. ‘Het is een erg inwikkeld verhaal, waar ik in de media niet uitgebreid over wil vertellen’, zegt hij.

Duizenden mensen aan werk geholpen

Volgens Smit is de belangrijkste oorzaak dat er een ‘verkeerde koers’ is gekozen. Daardoor moeten zijn medewerkers nu op zoek naar een nieuwe baan. ‘Ik ga ze daarbij helpen’, zegt hij strijdvaardig. ‘Ik ben zelf 20 jaar recruiter geweest.’

Uit de lucht

Het station is inmiddels gestopt met uitzenden, Werken.FM is niet meer te horen. Een doorstart acht Smit onwaarschijnlijk. De radiozender heeft ook nog enige tijd een Pools zusterstation gehad: Pracuj.fm. Deze radiozender is opgezet door Werken.FM samen met de Poolse krant poPolsku om Polen in Nederland aan een baan te helpen. Dit station lijkt ook al enige tijd niet meer uit te zenden via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.