Oudste DJ van Nederland maakt eenmalig uitstapje naar Vahon

microfoonDe oudste diskjockey van Nederland, Bob van Huët (bijna 83), presenteert vanavond eenmalig het programma Hollands Palet op Vahon Hindostani Radio.

Met bijna 83 jaar maakt Bob nog steeds wekelijks radio via de lokale radiozender Omroep Rijswijk. Vanavond maakt Bob eenmalig een uitstapje naar de middengolf waar hij tussen 20.00 en 21.00 uur het programma “Hollands Palet” zal presenteren op Vahon. Vahon is in een groot deel van Nederland te ontvangen via middengolffrequentie 1557 kHz (of voor de liefhebber “192 meter”) en wereldwijd via Internet. De uitzending staat in het teken van Nederlandstalige muziek uit vervlogen jaren. Het programma Hollands Palet is overigens elke zondagavond te beluisteren via Vahon tussen 20.00 en 21.00 uur.

Bob, die op 4 november as. de 83 jarige leeftijd hoopt te behalen is daarmee de oudste diskjockey van Nederland en overtreft hiermee de inmiddels overleden Veronica presentator Frans Nienhuys, die tot 79 jarige leeftijd nog was te horen op de Nederlandse radio.

‘De Ouwe Joekel’ niet de oudste DJ
Naast Bob van Huet zit ook DJ Leen Huisman al enige tijd in het diskjockey-vak. TV West zendt vanavond de documentaire ‘De Ouwe Joekel’ uit over de 82-jarige diskjockey Leen Huisman. Huisman presenteert elke zondag het programma ‘Ouwe Joekel’ op 89.3 Radio West waarin hij oude 78-toerenplaten uit zijn archief laat horen. De documentaire ‘De Ouwe Joekel’ brengt het leven van Leen Huisman in beeld. Ook de mensen om hem heen komen in beeld, zoals zijn vrouw en goede vriend en mede-presentator Ron Davids, die over Leen vertellen in de documentaire. Volgens een persbericht TV West is Leen Huisman de oudste diskjockey van Nederland, maar dit is onjuist, die eer komt toe aan Bob van Huët.

Van Huët is oudste DJ
Ger Kruger, medepresentator van Hollands Palet op Vahon over de berichtgeving van Omroep West: Bob van Huet maakt al ruim 50 jaar radio. Begonnen ooit als radiopiraat en daarnaast actief geweest voor diverse omroepen zoals destijds de Haagse lokale radiozender Lokatel. Momenteel heeft Bob een drietal programma’s via Omroep Rijswijk. Bob hoopt 4 november 83 jaar te worden en kan zich met succes beroepen op het predikaat “oudste Diskjockey van Nederland”. Leen Huisman is “pas” 82 jaar en is aanzienlijk minder lang aktief als radiomaker, aldus Kruger.

Voor zijn werk als diskjockey heeft Bob van Huët vorig jaar, uit handen van burgemeester Jozias van Aartsen, namens de Koningin een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen.

Zie ook item uit Hart van Nederland over Bob van Huët: http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2010/oudste-dj-van-nederland/