Overname 24Kitchen door FOX kost 32 banen

FOX International Channels is volledig eigenaar geworden van eet- en kookzender 24Kitchen. Door de overname worden 32 werknemers ontslagen.

FOX International Channels (FIC) maakte vandaag middels een persbericht bekend dat de zendergroep alle aandelen overneemt van Jan Dekker Holding BV in de ’24Kitchen joint venture’. “Met deze stap bevestigt FIC haar geloof in het 24Kitchen merk, als ook in het verder ontwikkelen van originele en relevante content voor de groeiende groep 24Kitchen-fans. FIC is verheugd over deze volgende fase in de ontwikkeling van 24Kitchen. De zendergroep zal blijven innoveren en fors investeren in Nederlandse programma’s om 24Kitchen verder te ontwikkelen als relevante en geliefde zender en als crossmedia-platform voor de fans.”, aldus het persbericht van FOX International Channels.

32 banen weg
Door de overname van de aandelen van Jan Dekker Holding BV door FIC in de joint venture verliezen 32 werknemers hun baan. “Om het voortbestaan van de zender op de lange termijn niet in gevaar te brengen is de zware en droevige beslissing helaas noodzakelijk geweest om het eigen productiehuis te sluiten. Het gaat hierbij om 32 mensen voor wie een sociaal plan van toepassing zal zijn”, meldt een woordvoerder van FOX tegenover NU.nl.