Paul de Leeuw ziet vooral toekomst in Vlaanderen

afstandsbedieningPaul de Leeuw ziet zijn toekomst als presentator vooral op de Vlaamse televisie. Hij heeft geen flauw idee wat hij in Nederland nog zou willen maken.  Dit zegt hij tegenover de Vlaamse televisiezender VRT Een.

“Toen ik in Vlaanderen “Manneken Paul” maakte, was dat voor mij ontzettend leuk om met een nieuw publiek aan de slag te gaan en met nieuwe mensen samen te werken.” “Voor de Nederlandse televisie zou ik begot niet weten wat ik zou moeten maken”, zei hij tegenover VRT Een. “Ik kan me een “Manneken Paul” in Nederland niet voorstellen, om je in Nederland dan de reactie krijgt, daar heb je hem weer.”

“Ik vond het heel erg jammer dat er geen vervolg kwam op “Manneken Paul”, omdat ik daar echt heel veel plezier in had”, zei hij. VTM schrapte de show, omdat de agenda’s niet op elkaar afgestemd konden worden. “Dat moet je dan even uitzweten. Dat is vervelend.” 

Voor de tv-show “Manneken Paul” werkte Paul de Leeuw het afgelopen jaar samen met pianist Miguel Wiels. Die samenwerking wordt nu voortgezet in een theatershow, waarin Paul de Leeuw put uit zijn eigen repertoire en enkele Vlaamse klassiekers, die hij aangeleerd kreeg van Wiels.

De Leeuw hoopt dat de samenwerking zich ook nog zal verder zetten op televisie. “Ik hoop ook nog iets te doen met Miguel op tv.” (via oa deredactie.be)