Piraat ‘Kort maar krachtig’ door Duitse overheid uit de lucht gehaald

Vrijdagavond is de piratenzender ‘Kort maar Krachtig’ door de Duitse overheid uit de lucht gehaald. De zender zond uit vanaf een onbemande locatie in het Duitse Schöningsdorf, nabij de Nederlandse grens.

Duitsland

‘Kort maar Krachtig’ zond uit vanaf een mast van 70 meter hoog met een vermogen van ongeveer 25 kiloWatt op de frequentie 94,5 MHz vlak over de grens in Duitsland. De uitzendingen waren donderdagavond begonnen en vrijdag kwam daar al weer een einde aan door ingrijpen van de Duitse overheid.

Explosieven

Naast de Bundesnetzagentur (De Duitse Agentschap Telecom) en de politie waren er ook medewerkers van de dienst ‘Technische Hilfswerk’ nodig om de zendmast te ontmantelen. Volgens de Facebook-pagina ‘Onbemande zenders’ zijn er zelfs explosieven gebruikt om de zendmast neer te halen.

In beslag genomen

Alle apparatuur, inclusief de ontmantelde zendmast is door de Duitse politie in beslag genomen. De politie is tot zaterdagochtend bezig geweest om de gehele zendinstallatie af te breken en af te voeren. De Duitse overheid probeert nu achterhalen wie de medewerkers zijn achter de piratenzender ‘Kort maar Krachtig’.

Grens

Het is vaker voorgekomen dat Nederlandse piratenzenders hun toevlucht zoeken tot het
Duitse grondgebied om hun uitzendingen uit te voeren. Zo werd in bijna drie jaar geleden
een Nederlandse piraat uit de lucht gehaald in het Duitse Emlichheim die zijn radiozender als vogelhuisje in een boom had vermomd. Vorig jaar juni werd in het Duitse Bad Bentheim nog een piraat uit de lucht gehaald door de Duitse politie die uitzond met een zendmast van bijna 80 meter hoog op 94,5 MHz.

Meer foto’s via: http://piratenzenders.com/kort-maar-krachtig-2/

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.