Politie Enschede roept bezitters illegale setupbox op na inval

Woensdagochtend heeft de politie van Enschede een inval gedaan bij het bedrijf Euro Global in Enschede. Uit onderzoek was gebleken dat het bedrijf aan honderden klanten zogenoemde dreamboxen verkocht.

Illegale software

In deze dreamboxen was programmatuur aangebracht waarmee (illegaal) complete televisiepakketten van onder andere Ziggo konden worden bekeken voor een bepaalde periode. Voor de abonnementen werden prijzen betaald die aanzienlijk lager waren dan normaal gesproken het geval is.

Geen aanhoudingen

Tijdens de doorzoeking is de programmatuur waarmee de illegale software werd aangebracht inbeslaggenomen. Ook zijn digitale en fysieke administratie inbeslaggenomen. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Servers

De politie bericht ook dat er de komende periode diverse servers worden platgelegd, waardoor afnemers zeer binnenkort geen (illegale) ontvangst meer hebben.

Oproep

De politie van Enschede roept inwoners uit de regio Enschede op die beschikken over een dreambox/setupbox met illegale software, deze in te leveren bij het politiebureau in Enschede, Hengelo, Almelo, Nijverdal of Oldenzaal. Iedereen die de box inlevert, wordt niet vervolgd voor het strafbare feit. De mensen die “vergeten” om de box in te leveren, lopen de kans wel vervolgd te worden. Inleveren kan tot 1 maart 2018.

Sociale media:

https://www.facebook.com/politie.enschede/posts/1002270163262255