Politieke Partij 50PLUS begint eigen radiozender: 50PLUSradio

De politieke Partij 50PLUS begint vandaag, maandag 2 januari een eigen radiozender: 50PLUSradio. De zender is alleen te beluisteren via Internet. Dit bericht de partij op haar website. De zender gaat vandaag in de middaguren officieel van start.

Muziekkeuze

Al jaren ontvangt de politieke partij die zich richt op ouders reacties waaruit blijkt dat veel ouderen zich onvoldoende herkennen in de muziekkeuze van de Nederlandse radiozenders. “Zelfs Radio 5 draait, volgens deze mensen, te weinig muziek die aansluit bij hun interesse. Die herkennen ze wel in populaire uitzendingen als Arbeidsvitaminen en vroeger in de inmiddels verdwenen programma’s van Anne van Egmond.”,
aldus de partij.

Van Egmond

Onlangs kwamen er opnieuw veel reacties binnen toen Radio Noord-Holland stopte met zijn meest populaire muziekprogramma Egmond Binnen met Anne van Egmond. Opnieuw voelden veel mensen uit onze achterban zich in de kou gezet. Dat was de reden om een al langer levend idee uit de kast te halen. Daarbij kregen we veel steun van Edvard Niessing, Theo Erkens en de techneuten Pieter Ford en Peter Looij. Namens het bestuur was er steun van Maurice Koopman, onder meer oud VARA-directeur.“, aldus 50PLUS.

Proefuitzendingen

De radiozender is al enige tijd bezig geweest met proefuitzendingen. “In de gemeenschapsruimtes van diverse wooncomplexen voor senioren is de zender nu al te horen.”, aldus de partij.

Radiomakers

Op de radiozender is er naast muziek van weleer elk uur een actueel nieuwsbulletin en elk half uur is er info over de politieke partij. Mensen die eraan meewerken zijn onder anderen radiomakers Anne van Emond, Edvard Niessing, Sandra Reemer, Theo Erkens, Pieter Ford, Peter Looij, Annoeska Drankier, Frank Sauter en componist en dirigent Harry van Hoof.

De activiteiten van 50PLUSradio zijn ondergebracht in een aparte stichting. Luisteren kan via onder andere Tunein.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.