Presentator Leo Nelissen overleden

Nelissen / via NOS / Beeld en GeluidIn Baarn is op 91-jarige leeftijd programmamaker, zanger en cabaretier Leo Nelissen overleden. Dit bericht de NOS op haar website. Nelissen was onder meer commentator bij het Eurovisie Songfestival van 1967 in Wenen, waar Thérèse Steinmetz optrad voor Nederland.

Eind jaren 70 was hij regisseur, redacteur en presentator van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

 Nelissen begon zijn journalistieke carrière tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een clandestiene krant. Na de oorlog werd hij ook cabaretier. Bij de KRO wist hij beide talenten te combineren: hij trad op met eigen liedjes, maar was ook samensteller van het amusementsprogramma De instuif, in eerste instantie met Mies Bouwman.

In 1964 werd Nelissen hoofd amusement bij de KRO, maar in 1968 stapte hij over naar de NOS als redacteur van de culturele afdeling. Vanaf 1978 was hij actief voor Met het Oog op Morgen. Voor dat programma maakt hij onder meer reportages in landen waaraan de toenmalige koningin Juliana een bezoek bracht. Een kritische reportage over het bezoek van paus Johannes Paulus II aan diens geboorteland Polen zorgde ervoor dat Nelissen het middelpunt werd van een felle discussie. In 1981 vertrok hij bij de omroep.