Programmaraad Delft: Ziggo schept verwarring

kabelradenDe Programmaraad in Delft is teleurgesteld in de manier van handelen van kabelaar Ziggo bij het verkleinen van het analoge televisieaanbod in de stad. De programmaraad reageert hiermee op het voornemen van Ziggo om per 22 juni vijf analoge televisiezenders te verwijderen uit het analoge televisiepakket in Delft.

ARD, Rai Uno, TV5, TVE en Euronews zullen per 22 juni uit het analoge televisiepakket worden verwijderd. Al deze zenders waren door de Programmaraad Delft wel in het advies zwaarwegend geadviseerd in het verplicht door te geven wettelijk basispakket, aldus de Programmaraad Delft.

Daarnaast schept Ziggo verwarring in de communicatie naar de abonnees toe aldus de Programmaraad Delft. In een brief van Ziggo aan de abonnees in Delft (dd. 3 mei 2011) staat dat de tv-zender ZDF wordt verwijderd uit het analoge televisiepakket terwijl op de bijgevoegde zenderkaart juist ZDF wel staat aangegeven, maar de televisiezender ARD ontbreekt. 

De Programmaraad zal op maandag 23 mei 2011 ’s avonds om 20.15 uur in een openbare vergadering bijeenkomen om deze situatie te bespreken. De Programmaraad Delft zal bespreken hoe naar Ziggo of mogelijk het Commissariaat voor de Media naar aanleiding van de ontstante situatie zal worden gehandeld.