“Providers werken niet mee aan vervolgen downloaders”

Internetproviders als Ziggo en KPN werken niet mee aan het vervolgen van downloaders door filmdistributeur Dutch FilmWorks. Dit hebben de providers bevestigd tegenover de website moviescene.nl.

KPN en Ziggo

Zowel KPN als Ziggo verklaarden vandaag tegenover MovieScene niet in te gaan op verzoeken van Dutch FilmWorks, of welke andere distributeur dan ook, om downloaders te  waarschuwen of te beboeten.

“Nog geen verzoek gekomen”

De woordvoerder van KPN meldt dat er nog geen verzoek om NAW-gegevens is gekomen en zegt de suggestie die in het Volkskrant artikel wordt gedaan ook erg verregaand te vinden. “Uitsluitend duidelijk onderbouwde klachten, met als indicatie ‘onmiskenbaar onrechtmatige’ handelingen worden daarbij door ons in behandeling genomen. Wij zullen echter nooit zomaar ingaan op verzoeken om NAW-gegevens” aldus de KPN woordvoerder tegenover de website moviescene.nl

Ziggo meldt desgevraagd niet met Dutch FilmWorks gesproken te hebben en dat het alleen informatie over zijn klanten verstrekt als dat van een rechter moet. Alleen BREIN heeft Ziggo eerder gevraagd om NAW-gegevens, maar dat verzoek is niet ingewilligd.

Opsporen

Zaterdag maakte een woordvoerder van Dutch FilmWorks in de Volkskrant bekend dat de filmdistributeur actief individuele downloaders gaat opsporen en voor de rechter wil brengen. Dutch FilmWorks zegt in de krant al te beschikken over lijsten met IP-nummers van computers waarmee gedownload of gestreamd is. Om het IP-nummer te koppelen aan een adres is informatie van de Internetprovider nodig. De providers lijken voorlopig niet mee te werken aan de actie van Dutch FilmWorks.

Dutch FilmWorks

Dutch FilmWorks is een van de grootste (onafhankelijke) filmdistributeurs van Nederland op het gebied van bioscoopfilms, home-entertainment, video on demand en televisie (betaaltelevisie en gratis televisie). De catalogus van Dutch FilmWorks bevat meer dan 3000 titels, bestaande uit speelfilms, documentaires, tv-series en kindertitels.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.