PvdA ontkent plan tv-taks voor kabelaars

coaxkabelDe bezuinigingen op de publieke omroep moeten verzacht worden door de kabelbedrijven en andere aanbieders van televisiepakketten een heffing op te leggen. Coalitiepartij PvdA zoekt steun bij de oppositiepartijen voor zo’n ’tv-taks’

, aldus De Telegraaf. De PvdA zelf ontkent het bestaan van het plan

 

8 euro per aansluiting
De PvdA zou zo 60 miljoen per jaar willen binnenhalen, zeggen oppositiepartijen. Met dit bedrag, ongeveer 8 euro per aansluiting, kan de extra bezuiniging van 100 miljoen die de coalitie bij de formatie overeenkwam, met ongeveer de helft worden verzacht. Volgens de Volkskrant kwam de PvdA in december ook al met het voorstel, maar het werd toen meteen afgedaan als een proefballon. De PvdA wil niets kwijt over wat het met de andere fracties bespreekt, maar ontkent niet dat het plan weer is afgestoft. De oppositie erkent dat het plan weer op tafel ligt.

PvdA ontkent
De PvdA ontkent dat de partij kabelbedrijven en andere aanbieders van televisiepakketten een tv-taks wil opleggen. Mediawoordvoerder Martijn van Dam laat tegenover persbureau Novum weten dat hij het voorstel, dat in De Telegraaf van dinsdag staat beschreven, niet kent. “Dat artikel spreekt over een heffing en zelfs concrete bedragen, wat allemaal niet klopt.”