“Nederland 3 op losse schroeven”

nederland3Nederland 3 moet vrezen voor zijn bestaan. Hoewel VVD en PvdA in het regeerakkoord niet expliciet aansturen op het schrappen van het derde net, wordt er in de coalitie rekening mee gehouden dat dit onvermijdelijk is  aldus dagblad De Telegraaf vandaag.

 

De partijen hebben besloten 100 miljoen euro te bezuinigen op het budget voor de publieke omroep, wat volgens ingewijden het voortbestaan van Nederland 3 op losse schroeven zet. Ook willen ze dat regionale omroepen straks niet langer meer betaald worden uit de provinciekas, maar door het Rijk. Door samen te werken met de landelijke publieke omroep zou zo geld moeten worden bespaard.

Bezuiniging treft programma’s
Ook het eerste kabinet van premier Mark Rutte sneed al 200 miljoen uit het budget voor de publieke omroep. ”De Nederlandse Publieke Omroep is al bezig met het doorvoeren van de grootste bezuiniging ooit”, reageert bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep. ”Dat zullen mensen vanaf 2014 gaan merken op radio en tv. Deze extra bezuiniging die geldt vanaf 2017 zal alleen maar ten koste van de programma’s gaan.”, aldus Hagoort tegenover het ANP.