“Verhuisbericht Vara/BNN uit Hilversum voorbarig”

varaDe verhuizing van fusieomroep VARA/BNN van Hilversum naar Amsterdam staat nog helemaal niet vast. Volgens een woordvoerder van de VARA is de donderdag losgekomen berichtgeving hierover ‘voorbarig’.

,,Een beslissing over de locatie voor het fusiebedrijf BNN/VARA is nog niet genomen. Beide besturen zitten momenteel midden in het traject dat moet leiden tot een besluit. Ook beide ondernemingsraden en beide raden van toezicht zullen zich te zijnder tijd nog moeten uitspreken over de te maken keuze.”, aldus de woordvoerder tegenover dagblad Gooi en Eemlander.

Ook BNN-directeur Marc Adriani benadrukt dat er nog geen besluit is genomen. ,,Beide besturen zijn druk de mogelijkheden aan het onderzoeken. We zijn nog bezig met de besluitvorming.”

Eerder op de dag kwam via de website van de Volkskrant naar buiten dat een verhuizing van de fusieomroep VARA/BNN aanstaande zou zijn. De VARA bevestigt wel dat het personeel van beide omroepen is ingelicht over de besluitvormingsprocedure rond de verhuizing, maar wil niets zeggen over een eventuele voorkeur voor Amsterdam. Bronnen tegenover de Volkskrant melden dat er een duidelijke intentie voor een plek in de hoofdstad is uitgesproken. De voorgenomen fusie tussen de VARA en BNN is in vergevorderd stadium en gaat ondanks nieuw rumoer rond extra bezuinigingen vanuit Den Haag, gewoon door.