“Zendschip Veronica naar Scheveningen”

norderneyDe initiatiefnemers van het Haags popmuseum lonken naar de Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica. Dit bericht Omroep West op haar website.

 

Verkoop aan investeerder 
Het schip wordt volgens Omroep West verkocht aan een investeerder. Cabaretier en initiatiefnemer van het Haags popmuseum Sjaak Bral ziet het wel zitten: ‘Voor een stad als Den Haag is het een prachtige aanvulling. Het Veronicaschip zou het plaatje van de Popexpience compleet maken’, aldus Bral tegenover de regionale zender.

Popmuseum in Scheveningse haven
In oktober werd bekend gemaakt dat de plannen voor de komst van een Popexperience met een popmuseum in de haven van Scheveningen rond lijken te komen. De Popexperience moet komen op de Dr. Lelykade en heeft naast een museum ook hotelkamers en winkels. Voormalig Veronica-dj en mede-initiatiefnemer van de Popexperience Erik de Zwart ziet de Norderney als prachtig platform voor radio- en televisieprogramma’s, popoptredens en stand-up comedy.

Onzekere toekomst
Of de Norderney ook daadwerkelijk naar Scheveningen komt wil Bral niet zeggen. Toch ontkent hij het ook niet.  Wat er na de onderhoudsbeurt van het schip gaat gebeuren wil Bral niet zeggen. Hij onderhoudt hierover een toepasselijke ‘radiostilte’. ‘Als er meer te melden is, komen we daar vanzelf mee naar buiten’, aldus Bral.