“Ziggo en HBO komen met digitale premium kanalen”

ziggoDe website Broadband TV News bericht dat kabelaar Ziggo plannen heeft om premium film- en tv-serie kanalen samen met de Amerikaase pay-tv-zender HBO op te zetten in Nederland.

De voorbereidingen voor de nieuwe diensten lijken nog in een vroeg stadium te verkeren aldus de website Broadband News. De website basseert zich op een aantal vacatures die zijn uitgezet voor HBO en waar de sollicitatiegesprekken plaatsvinden in het hoofdkantoor van HBO in Nederland dat zich in hetzelfde kantoor als Ziggo bevindt in Utrecht. Daarnaast was het opvallend dat er voor de Nederlandse markt tijdens de MIPTV-beurs afgelopen april geen nieuwe titelsbeschikbaar waren voor de Nederlandse markt.

Het lijkt volgens Broadband TV News waarschijnlijk dat HBO Nederland een multiplex van de digitale kanalen wil lanceren, zowel in SD als HD. Daarnaast zou het mogelijk worden de programma’s via een tablette bekijken via een speciale applicatie.
De lancering van het Nederlandse HBO-premium kanalen betekent een nieuwe concurrent voor Chellomedia’s Film1.

HBO (dat staat voor Home Box Office) zendt in Amerika onder meer films, zelfgeproduceerde televisiefilms en een breed scala aan populaire (en vaak ook kwaliteitsvolle) series uit. HBO, dat in 1972 begon met uitzenden, was het eerste netwerk in Amerika dat niet via de commerciële televisiezenders verkrijgbaar was. HBO is in handen van het mediaconglomeraat Time Warner. Tot de titels van HBO behoren onder andere: Band of Brothers, Boardwalk Empire,Carnivàle, Da Ali G Show, Deadwood, Entourage, Flight of the Conchords, Game of Thrones, John Adams, Rome, Sex and the City, Six Feet Under, The Pacific, The Sopranos, The Wire, True Blood en Treme.

Orignele bericht Broadband TV News vind je hier.