Raadsvragen over langzaam ADSL-internet Amstelveen

De Socialistische Partij (SP) in Amstelveen heeft Raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het langzame ADSL/xDSL-internet in de gemeente Amstelveen.

 

KPN beloofde begin 2014 verbetering
Begin 2014 beloofde KPN het kopernetwerk in Amstelveen te gaan verbeteren. In nieuwe wijken worden glasvezelnetwerken aangelegd. In bestaande buurten zal het bestaande kopernetwerk aanzienlijk worden verbeterd. De wijken Waardhuizen, Groenelaan en Middenhoven zouden als eerste worden aangepakt.

Geen verandering jaar later
Een dik jaar later blijkt er volgens de SP nog weinig te zijn veranderd aan de situatie. Zowel KPN als Tele2 erkennen dat er geen hogere snelheden dan 20 MBit/sec mogelijk zijn in Amstelveen en in veel gevallen kan er slechts een snelheid van 15 Mbit/sec of nog lager worden aangeboden. Aanbieder Vodafone zegt zelfs geen diensten te kunnen aanleveren in Amstelveen omdat het ADSL-netwerk in de gemeente technisch ‘achtergesteld’ gebied is waar de KPN-lijnen onvoldoende zijn. Vodafone is zelfs genoodzaakt klanten af te sluiten.

Voor hogere snelheden is men in Amstelveen in veel gevallen aangewezen op het Internet via de kabel via kabelaar Ziggo.

De SP stelt nu vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de ontstane situatie en vraagt zich onder andere af wat er gebeurd is met de toezeggingen van KPN uit begin 2014.