Radio 1 blikt vandaag terug met jaaroverzicht

radio1Radio 1 presenteert vandaag Het Geluid van 2012: het Radio 1 Jaaroverzicht. Alle grote nieuws- en sportgebeurtenissen in binnen- en buitenland van de afgelopen twaalf maanden passeren de revue. Traditiegetrouw wordt ook stilgestaan bij beroemdheden die dit jaar zijn overleden.

Het Radio 1 Jaaroverzicht wordt op vandaag, Tweede Kerstdag, van 10.00 tot 18.00 uur uitgezonden op Radio 1.

Luisteraars horen compilaties van grote nieuwsgebeurtenissen, afgewisseld met muziek. De belangrijkste gebeurtenissen worden in chronologische volgorde gepresenteerd, waaronder de gevolgen van de orkaan Sandy, de dodelijke schietpartijen in de VS, de terugkeer op aarde van ruimtevaarder André Kuipers, de perikelen rondom advocaat Bram Moszkowicz, de Facebookrellen in Haren, de verkiezingen en het regeerakkoord Rutte II en de zaak Marianne Vaatstra.

Ruimschoots aandacht gaat uit naar alle sportieve hoogtepunten van 2012, zoals de Olympische successen van Ranomi Kromowidjojo, Marianne Vos en Epke Zonderland. Bekende (wereld)burgers die dit jaar zijn overleden worden herdacht; onder anderen Donna Summer, Whitney Houston, Piet Römer en Neil Armstrong.

Een totaaloverzicht van de ruim 40 montages uit het jaaroverzicht komen online en zijn terug te luisteren via www.radio1.nl