Radio 227 verder als NostalgieNetRadio

radio227De internetzender Radio 227 die haar uitzendingen eind 2012 beëindigde komt op 30 juni terug onder de naam “NostalgieNetRadio”. Radio 227 is hiervoor een samenwerking aangegaan met de televisiezender NostalgieNet.  NostalgieNet zendt uit via diverse digitale televisiepakketten in Nederland en zendt beeldmateriaal van de jaren veertig tot en met de jaren tachtig uit.

 

Radio 227 moest eind 2012 haar uitzendingen staken. Radio 227 zond bestond toen 10 jaar. De zender zond in eerste instantie uit via de kabel en Internet. Aangezien de kosten voor kabeldoorgifte te hoog werden, werd besloten om alleen via Internet te gaan uitzenden. Helaas bleken de kosten te hoog op te lopen en werd eind 2012 besloten om te stoppen met Radio 227. Nu zal er een doorstart worden gemaakt onder de naam NostalgieNetRadio. De programmering zal voor het overgrote deel hetzelfde blijven, maar er zullen ook nieuwe elementen aan toegevoegd worden. De uitzendingen starten op 30 juni en zijn voorlopig alleen te volgen via Internet., maar distributie via de kabel staat hoog op het verlanglijstje.

Volgens Tim Beudel, directeur van NostalgieNet, is de samenwerking met Radio227 een belangrijke stap in de verbreding en verdieping van het bereik van NostalgieNet. “Muziek is een geweldige drager van de herinneringen en de mogelijkheden om de programmering van tv en radio thematisch op elkaar te laten aansluiten zijn ontelbaar. Daarmee ontstaat een nog duidelijkere positionering van NostalgieNet als afzender van ons levend verleden”.

Ook Look Boden van Radio 227 is enthousiast. Zijn ‘kindje’ had het de laatste jaren moeilijk vanwege de oplopende kosten en versplinterde radiowereld. De aansluiting bij NostalgieNet is volgens Boden een lot uit de loterij: “Radio 227 heeft een rijke historie met een trouwe schare luisteraars in de groep 40 plus. Ook artiesten weten de weg naar onze studio in Hellouw goed te vinden. Door de oplopende kosten van distributie, rechtenafdrachten en productie was het autonoom doorzetten van Radio 227 sinds eind vorig jaar niet langer verantwoord. Ondanks het enthousiasme van makers en luisteraars. Daarom hebben we gezocht naar een strategische partner. In NostalgieNet hebben we die gevonden. Daar zijn we allemaal heel erg blij mee. NostalgieNet bedient dezelfde doelgroep met hetzelfde gevoel van toen. Wij blijven radiomaken, maar onder leiding en onder het merk van NostalgieNet . Dat is een hele goeie erfopvolger van Radio 227!”