Radio 538 stopt voorlopig met uitbrengen Dance Smash-albums

Radio 538 stopt voorlopig met uitbrengen van cd’s onder de naam ‘538 Dance Smash’. Dit heeft de radiozender bevestigd tegenover deze website.

Dance Smash

De 538 Dance Smash is een wekelijks nominatie voor een nummer uit het dancegenre dat volgens Radio 538 een hit kan worden. Deze nummers werden samen met andere danceplaten periodiek op een album geplaatst.

Verzamelalbum

Tot op heden kwam er vier keer per jaar een verzamelalbum uit met de beste dance hits samengesteld door Radio 538 onder de noemer ‘538 Dance Smits Hits’. De laatste editie verscheen eind 2016. Sindsdien is er geen nieuw verzamelalbum onder deze titel uitgebracht door de radiozender, en dat zal in ieder geval in 2017 ook
niet meer gebeuren.

Focus

De radiozender wil zich meer gaan focussen op de online activiteiten. Radio 538 heeft eind 2016 het online station ‘538Dance Radio’ gelanceerd. “Er is voor gekozen om de focus te richten op deze online zender en dit jaar geen 538Dance Smash CD uit te brengen.”, aldus Gitta van der Spek van Talpa Radio.

Hitzone

Het is nog niet duidelijk of de verzamelalbums na volgend jaar wel weer worden uitgebracht. “Er is op dit moment nog geen beslissing genomen over het uitbrengen van een 538Dance Smash CD in 2018.”,aldus Van der Spek. Radio 538 blijft wel albums uitbrengen onder de naam ‘538 Hitzone’. Dit album zal volgens Van der Spek dit jaar wel vier keer verschijnen. De 80e editie van dit album is onlangs verschenen.