Radio Veronica verplaatst FM-zender van Lelystad naar Hilversum

De commerciële radiozender Radio Veronica heeft vanmiddag haar steunzender in Lelystad (103.0 MHz) verplaatst naar Hilversum. De verhuizing maakt onderdeel uit van de zogenaamde ‘Gedragslijn netverbetering’. Het Agentschap Telecom heeft in april toestemming gegeven voor de verhuizing. De verhuizing was rond 14.30 uur live te horen op de radiozender. Met de verhuizing wil Radio Veronica haar bereik in de Randstad optimaliseren.

FM-Netverbetering

KPN Broadcast Services had in augustus 2015 bij het Agentschap Telecom drie voorstellen tot ‘netverbeteringen’ ingediend van het FM-netwerk van Radio Veronica. Een van deze voorstellen behelst het verplaatsen van de krachtige FM-zender in Lelystad (41 kiloWatt) die uitzendt op 103.0 MHz naar Hilversum. In Hilversum heeft de steunzender hetzelfde vermogen gekregen.

Steunzenders

Daarnaast had KPN Broadcast Services namens de radiozender het verzoek ingediend voor twee extra steunzenders in Emmeloord (103,3 MHz) en Hoorn (103,2 MHz). Hiermee wordt geprobeerd de mindere dekking in deze gebieden door het verplaatsen van de steunzender van Radio Veronica van Lelystad naar Hilversum op te vangen. In april gaf het Agentschap Telecom akkoord op de voorstellen.

Verhuizing

Vanmiddag is verhuizing daadwerkelijk doorgevoerd. Ook is de steunzender in Hoorn (103,2 MHz) ingeschakeld. De steunzenders met een klein vermogen van Radio Veronica in Hilversum (95,5 MHz) en Leusden (102,8 MHz) worden uitgeschakeld. In Hoorn is inmiddels ook een steunzender actief op 103,2 MHz en binnenkort wordt er een steunzender in Emmeloord in de lucht gebracht op 103,3 MHz.

Gedragslijn netverbetering

Het voorstel van Radio Veronica tot het verplaatsen van de steunzender in Lelystad naar Hilversum maakt onderdeel uit van de Gedragslijn netverbetering FM-omroepband en bescherming paarse gebieden van het Agentschap Telecom. In juli 2013 is de ‘Gedragslijn netverbetering FM-omroepband en bescherming paarse gebieden’ gestart. Op 1 september 2015 is dit project van het Agentschap Telecom gestopt. De gedragslijn wordt momenteel geëvalueerd met de betrokken partijen.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.