Radiozender Wild FM failliet

rechtszaakDe commerciële radiozender Wild FM uit Amsterdam is sinds vanmorgen failliet. De Amsterdamse muziekzender, die al jaren financieel wankelde, heeft het faillissement zelf aangevraagd ,aldus De Telegraaf

 

Het faillissement volgt na een veroordeling in een rechtszaak van zenderexploitant Broadcast Partners, dat de uitzendingen van Wild FM verzorgt. Wild FM had geprobeerd met behulp van financieel gesjoemel onder een duur zendcontract met Broadcast Partners uit te komen, maar werd daarin vorige maand teruggefloten door de rechter. “We hadden geen uitzicht op financieel betere tijden. Daarnaast lopen er nog meer procedures tegen ons”, aldus Wild FM directeur Hans Perukel tegenover De Telegraaf. 

Op 19 augustus 2011 kwam Wild FM in handen van AKP Media BV, uitgever van de NL Magazines (NL10, NL20, NL30, NL40, NL50 en NL70) alsmede uitgever van nlagenda.com. Wild FM BV heeft in 2012 haar activiteiten overgedragen aan Creative Radio Concepts BV, dat onderdeel is geworden van RTV20 BV. Daardoor is Wild FM eigendom geworden van prins Bernard Jr. en Menno de Jong mede via het investeringsfonds Vondel Capital. Hans Perukel (die ook mede-eigenaar is van het teloor gegane AKP Media BV) is bestuurder.

Kabelmaatschappij Ziggo had de uitzendingen van Wild FM via haar kabelnetwerk al sinds vrijdag stopgezet. Via de FM-frequenties van Wild FM in Noord-Holland en via Internet is voorlopig non-stop muziek te horen. 

Lees ook: Erik de Vlieger: ‘Prins Bernhard jr moet op matje voor klappen Wild FM’ via Quote