Rotterdams Radio Museum met nieuwe tentoonstelling: 65 jaar tv in Nederland

Het Rotterdams Radio Museum opent zondag 27 november een nieuwe tentoonstelling. Dit keer is het thema 65 Jaar televisie in Nederland.

Geschiedenis

Periodiek biedt het museum in Rotterdam een wisselende tentoonstelling over een bepaald thema. Daarnaast beschikt het museum over heel veel radio- en televisieapparatuur van zowel het heden maar vooral het verleden. Niet alleen radio- en televisies zijn er te zien maar ook bandrecorders, computers en camera’s.

Televisie

De tentoonstelling die morgen, zondag 27 november, wordt geopend heeft als thema: 65 jaar televisie in Nederland. In Nederland werden er vanaf 1929 al experimenten uitgevoerd met televisie-uitzendingen. De eerste officiële televisie-uitzending begon in 1949 waarna twee jaar later de Nederlandse Televisie Stichting (NTS) werd opgericht. De eerste publieke televisie-uitzending in Nederland, in zwart-wit, was op 2 oktober 1951 om 20.15 uur, vanuit de NTS-studio Irene te Bussum.

Tentoonstelling

De tentoonstelling van het museum in Rotterdam bevat interessante videopresentaties en demonstraties vanaf het eerste televisietoestel van Philips (de TX400) uit 1951 tot aan de huidige Smart televisies in 2016 met een gebogen scherm.

Gratis toegang

De tentoonstelling wordt zondagmiddag om 13.00 uur geopend aan de Ceintuurbaan 111 (Radio Correct) te Rotterdam. Toegang en parkeren zijn gratis. Daarnaast is er de hele middag een radiobeurs waar diverse standhouders apparatuur verkopen.

Meer informatie via de website van het museum.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.