RTL Nederland stopt vanaf april met RTL Text

Per 1 april 2017 stopt RTL met het aanbieden van nieuws via teletekst via haar dienst RTL TEXT. Dit bericht RTL Nederland in een persbericht vandaag.

“Alleen de pagina’s 888 en 889 blijven benaderbaar als bron voor de ondertiteling voor doven en slechthorenden”, aldus RTL in het persbericht.

Functie overgenomen

Volgens de tv-maatschappij zijn veel functies van teletekst inmiddels overgenomen door nieuwswebsites, sociale media en de Elektronische Programma Gids. “Het aantal gebruikers van RTL TEXT liep daardoor terug, wat maakt dat het medium niet meer rendabel genoeg is om in stand te houden.”, aldus RTL.

Doorverwijzen

Consumenten die RTL TEXT na 1 april 2017 raadplegen, worden op de hoofdpagina geattendeerd op het stoppen van RTL TEXT en doorverwezen naar andere nieuwsbronnen.

Einde

Eerder stopte in Nederland al een aantal regionale televisiezenders haar Teleteks-dienst. In Vlaanderen stopte de publieke omroep VRT deze zomer met de dienst wegens bezuinigingen. In Vlaanderen stopte eerder al de Vlaamse commerciële televisiezender VTM met het aanbieden van de dienst, de Engelse BBC stopte in 2012 met hun Ceefax

NOS

De Nederlandse publieke omroep heeft nog geen plannen om de dienst af te bouwen. Vorig jaar bleek nog uit onderzoek dat Teletekst in Nederland nog steeds populair blijft. Exacte kijkcijfers zijn voor de dienst in Nederland niet bekend, maar op basis van eigen onderzoek schat de NOS in dat er dagelijks nog 3,7 miljoen Nederlanders op kijken. Driekwart van de volwassen Nederlanders gebruikt de dienst wel eens.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.