RTL Z vanaf 7 september te zien bij Ziggo en KPN

De nieuwe televisiezender van RTL Nederland, RTL Z, is per 7 september te zien in het digitale basispakket van de twee grootste televisieaanbieders in Nederland: KPN en Ziggo. Bij KPN Interactieve televisie is RTL Z straks te zien via positie 11 en bij Ziggo op kanaal 12. Dit maakte zenderdirecteur Marco Louwerens van RTL Z bekend. Bij beide providers wordt de zender opgenomen in het digitale basispakket.

“Blij met deze posities”

Louwerens: “We zijn erg blij met deze posities. We gingen voor het hoogst haalbare, in dit geval het laagst haalbare. Dat was deze combinatie. RTL Z is geen themazender, maar zit gewoon in het digitale basispakket. De content van Z is dan ook interessant voor een brede doelgroep. We bieden nieuws, achtergronden, praten over onderwerpen als innovatie, ondernemen, carrière, geld en persoonlijke ontwikkeling. Een grote groep van de bevolking is hier dagelijks mee bezig. Die moet ons wel kunnen vinden in het drukke TV-landschap en met deze posities gaat dat zeker lukken.”

Eigen kanaal

RTL Z is momenteel te zien via de dagprogrammering op RTL 7. Vanaf 7 september krijgt RTL Z de beschikking over een eigen kanaal. Nieuws, beursberichten blijven de rode draad in de programmering van de nieuwe zender. RTL Z biedt daarnaast ook ruimte aan verdieping, opinie en entertainment. Dit betekent meer aandacht voor thema’s als personal finance, business, innovatie en lifestyle. RTL Z zendt vanaf 7 september ook s ’avonds uit, met programma’s als Toekomstmakers, Bright TV en documentaires uit binnen- en buitenland.

Via KPN Interactieve Televisie is momenteel op kanaal 11 nog Comedy Central te zien. Bij kabelaar Ziggo is momenteel de zender Ziggo TV te zien. Het is nog niet duidelijk naar welke kanalen deze televisiezenders verhuizen bij de komst van RTLZ.