RTV Amstelveen hervat nieuwsuitzendingen op televisie

RTV Amstelveen hervat na een onderbreking van een aantal dagen per dinsdagavond de nieuwsuitzendingen op televisie. Ook de nieuwsvoorziening op de website van de omroep is weer opgestart.

Geen extra subsidie

De medewerkers, stagiaires en vrijwilligers van lokale omroep RTV Amstelveen hadden per afgelopen vrijdag de televisie-uitzendingen gestopt omdat de gemeente Amstelveen geen extra subsidie gaat toekennen aan de omroep. Alle werkzaamheden voor de televisiezender en de website van de lokale omroep werden toen “opgeschort”. De radio-uitzendingen van de omroep gingen wel door. Per vanavond wordt de nieuwsvoorziening op televisie weer opgestart.

“Ja, we zijn teleurgesteld. Op de manier waarop het kijk- en luisteronderzoek van RTVA door wethouder Veeningen is geïnterpreteerd. Zo is het bereik van RTVA hoger dan het landelijk gemiddelde maar wordt deze door het college beperkt genoemd. Om een signaal richting politiek af te geven, hadden wij de nieuwsvoorziening van onze zender opgeschort. Maar we zitten niet stil. Morgen gaan we weer nieuws op internet brengen en morgenavond kunt u weer als vanouds kijken naar het RTVA Nieuws..”, aldus de omroep gisteren op haar website.

Extra subsidie

RTV Amstelveen, had eerder dit jaar bij de gemeente een extra subsidieverzoek ingediend van 170.000 euro bovenop het bedrag van 83.000 euro dat de lokale omroep jaarlijks van de gemeente verkrijgt. Het extra subsidie bedrag werd toen al door Wethouder Maaike Veeningen (D66, mediazaken) als “buiten proportie” betiteld en zij gelaste toen met instemming van de lokale omroep een extern onderzoek in naar de omroep. Er werd een onderzoek uitgevoerd door een extern deskundige (Erik van Zwam) over de werkwijze van de lokalo alsmede een een extern onderzoek naar de kijkcijfers en de waardering van RTV Amstelveen. De resultaten hiervan zijn donderdag bekend gemaakt.

Geen extra financiële middelen

Het college van B en W liet vorige week weten dat er geen extra financiële middelen komen vanuit de gemeente. Verantwoordelijk Wethouder Maaike Veeningen (D66) heeft de uitkomsten van de onderzoeken (kijkonderzoek en een expert-onderzoek) persoonlijk met RTVA besproken en het collegestandpunt om geen extra geld beschikbaar te stellen toegelicht

Ernst-Jan Wilhelmis, eindredacteur RTV Amstelveen, over opschorten televisienieuws:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.