RTV Oost voert bezuinigingen door zonder ontslagen

Bij RTV Oost verdwijnen geen banen door bezuinigingen. De regionale omroep voor de provincie Overijssel beschikt over voldoende reserves.Marcel Oude Wesselink, directeur van RTV Oost, zegt tegenover dagblad TC Tubantia dat de regionale omroep beschikt over een reserve van 7,7 miljoen waarmee bezuinigingen kunnen worden opgevangen. De regionale omroep voor Overijssel moet komend jaar 1,25 miljoen euro bezuinigen op een begroting van bijna 12 miljoen euro.

RPO

De bezuinigingen bij de regionale omroep hebben te maken met stuk lopen van de onderhandelingen tot een samenwerking van de regionale omroepen. Het was de bedoeling dat alle regionale omroepen zouden gaan samenwerken in de Regionale Publieke Omroep (RPO). Echter liepen de onderhandelingen hierover tussen de diverse regionale omroepen hierover eerder deze maand stuk. De bezuinigingen van 17 miljoen die per 1 januari moesten worden doorgevoerd blijven wel staan. Zonder de samenwerking moeten de omroepen dit zelf ophoesten.

Bezuinigingen

De omroep moet wel op zoek naar andere vormen van structurele bezuinigingen. “Wellicht dat we bij tv nog verder kunnen besparen op vormgeving. Er zijn regionale omroepen die in hun studio’s met opnamerobots voor tv-uitzendingen werken. Dat gaan we onderzoeken”, aldus Oude Wesselink tegenover dagblad Tubantia.

Omrop Fryslân: geen ontslagen

Ook Omrop Fryslân voert bezuinigingsmaatregelen door zonder dat hierbij ontslagen vallen. De omroep voor de provincie Friesland moet 1,4 miljoen euro bezuinigen en doet dit onder andere door te snijden in het freelancers bestand aldus de Leeuwarder Courant. Eerder maakten NH (Noord-Holland) en RTV Utrecht wel bezuinigingsplannen bekend waarin ontslagen vallen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.