Ruim 14.000 handtekeningen petitie ‘Ik hoor je niet’ overhandigd

De petitie tegen geluidsherrie op radio en televisie heeft ruim 14.000 handtekeningen opgeleverd. De handtekeningen zijn woensdagmorgen overhandigd aan de omroepen. De petitie was een initiatief van de Stichting Hoormij en de kranten van de Holland Media Combinatie. De petitie ging in februari van dit jaar van start.

De petitie is gestart naar aanleiding van een klacht die Wim Frisart, lezer van het Noordhollands Dagblad, hierover indiende bij de ombudsredactie van de krant. Ruim 14.000 mensen tekenden de petitie. De handtekeningen werden vanmorgen overhandigd in het gebouw van de NPO in Hilversum.

“Indrukwekkend”

’Indrukwekkend’, zo betitelde Henk Hagoort, voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep, het feit dat ruim veertienduizend mensen de petitie hebben getekend. Hij belooft het signaal door te geven aan de omroepdirecteuren. Hagoort kreeg de helft van de handtekeningen, de andere helft werd in ontvangst genomen door Pieter Arnold, secretaris van de Vereniging Commerciële Omroepen.

Irritant

,,Wat los van de getallen de meeste indruk maakt, zijn de meer dan vierduizend opmerkingen die we via de site en de post binnen kregen’’, aldus ombudsredacteur Durk Geertsma. ,,Hoe irritant mensen de geluidsherrie ervaren en hoe het toch mogelijk is dat samenstellers van programma’s maar niet kunnen begrijpen dat ze hele groepen luisteraars buiten sluiten door de stilte-verstorende muziekjes, bijvoorbeeld tijdens de file-informatie.’’ Volgens Geertsma hebben veel ondertekenaars van de petitie ook veel last van de snoeiharde reclames tussen en tijdens programma’s.

Serieus

Pieter Arnold gaf aan het signaal door te geven aan de commerciële omroepen. ,,Ik neem de zaak heel serieus.’’ Maar zowel Arnold als Hagoort gaf aan dat programmamakers hierin wel vrij zijn. Arnold: ,,In deze kwestie is bewustwording heel belangrijk.’’

Frisart is blij met de bijval voor zijn klacht. ,,Je kunt er wel over klagen bij de kapper, maar dat schiet ook niet op. Ik hoop dat er nu iets mee wordt gedaan. Maar ik verwacht niet dat het morgen over is met de herrie.’’

Tweets:

 

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.