Satellietprovider Joyne breidt aanbod tv-zenders uit

De nieuwe satellietprovider Joyne heeft zonder aankondigingen vandaag 14 zenders toegevoegd aan haar aanbod.

Nieuwe provider

Joyne is een nieuwe Nederlandse provider die digitale televisie via de satelliet aanbied. De provider is op 1 augustus van start gegaan en wil de concurrentie aan gaan met Canal Digitaal. De aanbieder biedt diverse televisiepakketten aan waarbij populaire zenders van de NPO, RTL en SBS in het aanbod zijn opgenomen. Sinds dinsdag is het aanbod bij de provider verder uitgebreid.

Uitbreiding aanbod

National Geographic Channel, 24 Kitchen en Family 7 waren eerder al door de nieuwe provider aangekondigd maar hebben nu daadwerkelijk hun uitzendingen gestart bij Joyne. Family 7 zou alleen in de ochtenduren uitzenden via de provider

Ook zijn de van oorsprong Indiase reiszender Travel XP HD, de nieuwe nog onbekende “treinzender” Railways TV en En-Joy TV (met landschappen) van start gegaan. Onder de naam NL Event/NL Lokaal TV zouden lokale omroepen uitzenden. Ook is de eerder aangekondigde toevoeging van Crime+Investigation HD gerealiseerd.

Erotische zenders

Tenslotte heeft Joyne een veelvoud aan erotische zenders toegevoegd: Penthouse HD 1, Penthouse HD 2, Secret Circle (soft erotisch), Meiden van Holland Hard, Passie XXX (NL) en het Franse Colmax TV. Onduidelijk is of er daadwerkelijk wordt uitgezonden op alle nieuwe kanalen en of alle kanalen 24 uur per dag uitzenden.

Aanbod

Met deze toevoegingen zendt Joyne 24 zenders op de eerste Joyne-transponder uit en 28 tv-zenders (en 10 radiozenders) op de tweede transponder (in DVB-S2 8PSK MPEG4) waarbij volgens satellietprofessionals 65 mbps op elk van de transponders beschikbaar is.