SBS lanceert derde tv-zender in Vlaanderen: ZES

SBS België lanceert in oktober de nieuwe film- en seriezender ´ZES´ in Vlaanderen. De zender zal vooral Amerikaanse series, sitcoms en films uitzenden voor het hele gezin.

Complementair

ZES moet complementair worden aan de steeds meer Vlaamse invulling van Vier en Vijf, aldus het bedrijf achter de nieuwe zender. De nieuwe zender van SBS Belgium serveert vanaf oktober elke dag series, sitcoms en films van de grote Amerikaanse studio’s. De nieuwe zender kan worden vergeleken met SBS9 dat vorig in Nederland is gestart met haar uitzendingen.

Meer lokale producties op Vier en Vijf

“Terwijl Vier en Vijf ook de komende tv-seizoenen steeds meer lokale producties programmeren, maakt Zes plaats voor films die iedereen graag terug wil zien. Dit najaar herontdekt de Vlaamse kijker op Zes wat hij vandaag op tientallen andere zenders steeds minder vindt: de grootste Amerikaanse successen en klassiekers”, aldus Kristof Demasure, woordvoerder van het concern.

Herkenbaar zendschema

De wereldwijd meest bekeken sitcoms of series, zoals “CSI”, “Hawaii five-o” of “Supernatural” krijgen vanaf oktober op de nieuwe zender vaste dagen of zelfs marathonuitzendingen. “Met een helder en herkenbaar zendschema wil ZES binnen de SBS-familie vooral niet de grootste zender, maar bovenal de meest complementaire film- en seriezender zijn”, aldus het persbericht.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.