Serie ‘De Zuidas’ van start bij BNNVARA op NPO 3

Vanavond is de eerste aflevering te zien van de nieuwe dramaserie ‘De Zuidas’ bij BNNVARA op NPO 3. De eerste aflevering is vanaf 21.10 uur te zien.

VDSGM

Zuidas is een dramaserie over het wel en wee op het fictieve advocatenkantoor Van de Sande Grinten Meijer (VDSGM) aan de Amsterdamse Zuidas. De serie is ontstaan uit de columns die Karima O’Flynn-Belgacem, Maria Guldenaar en Rolinde Hoorntje in NRC Handelsblad publiceerden over het leven op de Zuidas.

Het project staat onder leiding van scenarioschrijver Philip Delmaar. Delmaar was eerder werkzaam bij de gerenommeerde advocatenserie Keyzer & De Boer Advocaten (2005-2008).

Nederlandse ‘Suits’

De serie volgt het leven van de recent afgestuurde rechtenstudent Sabia (Jouman Fattal). Sabia heeft een aanstelling gekregen op het prestigieuze advocatenkantoor Van de Sande Grinten Meijer. Het advocatenkantoor wordt geleid door Christine Meijer (Annet Malherbe) en Rudolf van de Sande Grinten (Mark Rietman).

De partners proberen de kwaliteit en de zichtbaarheid van het kantoor koste wat kost hoog te houden in een machtsbeluste en statusgevoelige wereld. De serie wordt wel de Nederlandse versie van Suits genoemd.

NPO 3

De eerste aflevering van de achtdelige serie is vanavond vanaf 21.10 uur te zien via NPO 3 en on-demand via NPO Start.

Video:

Trailer