Serieus Verzoek vandaag van start

radionlOnder de naam Serieus Verzoek start RADIONL vandaag een Nederlandstalige variant op Serious Request. De deejays Taeke Wouda, Hessel Wijkstra en Marcel de Vries zullen vanaf vanavond tot en met zondag 22 december vanuit een Glazen Huis aan de Marktstraat in Sneek een doorlopende marathonuitzending verzorgen.

Iedereen is 24 uur per dag welkom bij het Glazen Huis in Sneek om de live uitzending van RADIONL bij te wonen en natuurlijk om te doneren, actiegelden te brengen en toe te lichten, verzoeknummers aan te vragen of diensten en producten aan te bieden of juist te verkopen.

Deejays Taeke Wouda, Hessel Wijkstra en Marcel de Vries nemen plaats in het Glazen Huis in SneekTijdens Serieus Verzoek kun je genieten van Nederlandse artiesten die optreden op het podium in de Marktstraat. Elk uur zal een artiest in het Glazen Huis aanwezig zijn, waardoor in totaal 70 artiesten te zien en te beluisteren zullen zijn via RADIONL en de livestream van www.radionl.fm. De marathonuitzending rond Serieus Verzoek is ook te volgen op televisie bij Ziggo (kanaal 39), Kabel Noord (kanaal 56) en de regionale commerciële zender GPTV. In totaal gaat het om maar liefst zeventig uur live radio en televisie! TV Oranje is bij het Glazen Huis in Sneek aanwezig om Showflitsen op te nemen.

De opbrengst van de Serieus Verzoek-actie in Sneek gaat volledig naar Serious Request, dat dit jaar aandacht vraagt voor kinderen die onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het eindbedrag zal op maandag 23 december in de vorm van een cheque worden aangeboden aan de collega’s van 3FM in het Glazen Huis in Leeuwarden.