Sesamstraat viert 40e verjaardag met jubileumfilm

Sesamstraat bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum ontwikkelde het langstlopende Nederlandse jeugdprogramma de film ‘Sesamstraat viert feest!’

Geschiedenis

In Nederland wordt Sesamstraat sinds januari 1976 uitgezonden op televisie. In de Verenigde Staten bestaat Sesame Street, waarop de Nederlandse variant is gebaseerd al sinds 1969. In de film van 50 minuten zijn populaire scenes uit de afgelopen 40 jaar sesamstraatgeschiedenis te zien met de acteurs van nu, én gastactrice Martine Bijl. Sesamstraat viert feest! is vanaf 17 oktober te zien in Beeld en Geluid.

Klassieke scenes opnieuw opgenomen

Speciaal voor de jubileumfilm zijn klassieke bestaande scènes van de afgelopen 40 jaar opnieuw opgenomen. De hoofdrol is voor Elmo, die de kijkers meeneemt langs hoogtepunten en bijzondere momenten uit de afgelopen 40 jaar. Tijdens zijn wonderlijke reis moet hij, samen met de kijkers, op zoek naar verschillende voorwerpen, die hem toegang geven tot het feest in de beroemdste straat van Nederland. Zal het hem lukken?

Premiere

De feestelijke première van de film vind plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum, waar de film tijdens de herfstvakantie van 17 t/m 23 oktober te zien is op groot scherm. Daarnaast organiseert Beeld en Geluid veel leuke activiteiten rond de filmvertoning, zoals meet&greets en voorleessessies. In de kerstvakantie wordt de film uitgezonden op NPO Zappelin.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.