Sky Italia koopt MTV Italia van Viacom

MTV Italia zal haar kanaal verkopen aan Sky Italia. Dit hebben de huidige eigenaar van MTV Italia, Viacom International Media Networks en Sky Italia bekend gemaakt. Het kanaal blijft de naam MTV behouden. MTV Italia wordt in Italië digitaal landelijk vrij via de ether uitgezonden op voorkeuzekanaal 8. Deze situatie blijft na de overname ongewijzigd.

Sky Italia content op MTV Italia

In de nieuwe situatie zal Sky Italia ook content op het vernieuwde MTV Italia uitzenden. Sky Italia dat actief is met een betaaltelevisie-aanbod via satelliet en IPTV, is sinds eind 2009 actief met reguliere ‘free to air televisie’ onder de naam Cielo. Sinds begin dit jaar wordt ook nieuwszender SkyTG24 uitgezonden via de digitale ether nadat Sky Italia ClassTV overnam.

Positie verstevigen

Viacom is in Italië ook actief met Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, en MTV Music. MTV Music blijft als Viacom-kanaal via de digitale ether aangeboden worden in Italië. MTV Italia kwam in september 2013 volledig in handen van Viacom, nadat Telecom Italia Media haar meerderheidsdeelneming in MTV terugverkocht.. Sky Italia lijkt met het akkoord haar positie in de vrije televisiemarkt te willen verstevigen.

Met het nieuwe akkoord zendt MTV Italia voortaan van 06 tot 07:30 uur Sky TG24 uit. Eerder werd het nieuws van La7 betrokken die tot aan 2013 de partner was van MTV Italia. Per 1 augustus zijn de uitzendingen van MTV Classic (Italia) en MTV Dance (UK/Europe-versie) bij Sky Italia gestaakt. MTV Hits Italia is vervangen bij Sky Italia door de Britse/Europese versie van MTV Hits.

Tegelijkertijd is Viacom begonnen met een nieuw eigen kanaal via Sky Italia onder de naam MTV Next dat in feite dezelfde programma’s uitzendt als voorheen van MTV Italia, maar dan op andere tijdstippen. Met de deal heeft Sky Italia haar positie verstevigd, maar heeft Viacom in haar Italiaanse aanbod een stapje teruggedaan. Mocht het MTV-merk in de vrije ether door Sky Italia op enig moment worden gewijzigd, dan heeft Viacom nog altijd haar Italiaanse MTV Next-kanaal voor de Sky Italia-klanten alsmede MTV Music in de ether.

Discovery

Discovery Communications heeft via Discovery Italia inmiddels ook een positie opgebouwd in de markt dankzij overnames van o.a. Deejay TV, K2, Frisbee, Focus, Giallo, DMax en Real Time.

Europe Music Awards

MTV Italia zal op 25 oktober ook de door Viacom te organiseren Europe Music Awards uitzenden die dit jaar vanuit de regio Milaan uit het Forum di Assago zal worden uitgezonden mede in het kader van de EXPO 2015.

Website MTV Italia: http://www.mtv.it/

Video’s

Einde MTV Classic en MTV Dance bij Sky Italia:

https://www.youtube.com/watch?v=5PNoyTD55RI

Einde MTV Hits Italia die vervangen wordt door MTV Hits UK/Europe:

https://www.youtube.com/watch?v=WuHXUJWE1vM

Overname MTV Italia-kanaal door Sky Italia (overgang oude naar nieuwe MTV Italia):

https://www.youtube.com/watch?v=euy5O24o2WA

Bumpers nieuwe MTV Next HD:

https://www.youtube.com/watch?v=zBgoV17mSa0

Logo MTV Next:

mtvnext

 

 

EMA 2015