Sky Italia rondt naamswijziging af: MTV 8 heet voortaan TV 8

In Italië heeft Sky Italia afgelopen donderdag de ‘M’ weggehaald uit de naam van de achtste Italiaanse tv-zender: MTV8 heet voortaan TV8. Dit is het gevolg van de overname van deze zender op 1 augustus jl. toen Viacom haar Italiaanse MTV verkocht aan Sky.

TV8

De zender TV8 is in Italië vrij te ontvangen via digitale ether (DVB-T). Vlak na de overname werd beloofd dat de zender nog MTV-content zou blijven uitzenden (onder andere de Europe Music Awards), maar al snel werd duidelijk dat de zender vooral programma’s van Sky zou gaan uitzenden. Op 15 september jl. werd de zender omgedoopt tot MTV8 en op 8 januari jl. werd het cijfer 8 prominent gemaakt in het logo en de letters MTV klein. De programmering en de doelgroep van de zender is niet helemaal duidelijk, deze lijkt nog steeds enigszins op een jongere doelgroep gericht te zijn met programma’s als House of Gag, Italia’s Got Talent, X-Factor, Hell’s Kitchen, Lady Killer, Celebrity Demages, maar TV8 zendt ook voetbal uit de Europa League, de MotoGP en series uit.

Free to View

De zender is ook beschikbaar als ‘free to view’ kanaal via TivuSat op de Hotbird-satelliet. Sky Italia heeft naast TV8 ook de zender Cielo (kanaal 26) en de nieuwszender SkyTG24 (kanaal 50) in handen die vrij uitzenden via DVB-T in Italie. Overigens behalen Cielo en TV8 marktaandelen die liggen rond de 1%.

Viacom

Viacom zendt wat betreft MTV-kanalen, alleen nog MTV Music Italia ‘vrij’ uit via de digitale ether, via kanaal 67. Voor de abonnees van Sky Italia biedt Viacom MTV Next aan, dat in feite een voortzetting is van het ‘oude’ MTV Italia, alsmede de Europese versies van MTV Hits en MTV Rocks. Daarnaast is Viacom in Italie via Sky Italia ook actief met Comedy Central, Nickelodeon en Nick Jr. Op 27 februari start Viacom met de filmzender Paramount Channel in Italie. Deze zender zal via kanaal 27, eveneens dankzij een overeenkomst met Sky Italia, vrij te ontvangen zijn via de digitale Italiaanse ether.

Video:

Overgang MTV8 naar TV8:

https://www.youtube.com/watch?v=rUM9AqKcspo&feature=youtu.be

Tweet:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.