‘Somertijd’ wint Gouden RadioRing

avroHet radioprogramma Somertijd van Radio Veronica heeft de Gouden RadioRing gewonnen, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van 2013. Somertijd is elke werkdag in de middag te horen bij Radio Veronica en wordt gepresenteerd door DJ Rob van Someren.

De Gouden RadioRing is een Nederlandse prijs voor radioprogramma’s, georganiseerd en uitgezonden door de AVRO. De prijzen werden vanavond uitgereikt tijdens een live radiouitzending op Radio 2 in Hilversum.

Zilveren RadioSterren
De Zilveren RadioSter ging bij de mannen naar Radio 2-DJ Bert Haandrikman. De Zilveren RadioSter bij de vrouwen ging naar Claudia de Breij.  Angelique Houtveen van Radio 6 Soul & Jazz en FunX ging naar huis met de Marconi Award voor aanstormend talent. Sky Radio werd door de jury uitgeroepen tot beste radiozender. Eerder was al bekend geworden dat de Marconi Oeuvre Award is toegekend aan de onlangs gepensioneerde radiomaker Peter van Bruggen.

Extra categorie volgend jaar
Vanaf volgend jaar komt er een extra prijzencategorie bij, zo maakte Marconi-jurylid Giel Beelen bekend. Makers van ‘serieuze radio’, dat wil zeggen nieuws, sport en achtergronden, maken kans op hun eigen vakjuryprijs.

Meer informatie via: http://avro.nl/radioring/